T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi

Tarihçe

Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi 1991 yılında, hayırsever Sayın Nuran Çakallıklı tarafından 16 derslikli bir ilköğretim okulu olarak yaptırılıp Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağışlanmıştır.


Metin -Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi 13 Eylül 1991´de dört öğretmen, biri almanca, üçü İngilizce dört sınıfta toplam 144 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştır. Daha önce Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü´nü yürüten Sayın Esat Aral kurucu müdür sıfatıyla geçici olarak görevlendirilmiş, okulun kurumsal kimliğini kazanmasında fedakâr çalışmalarda bulunmuştur.

Sayın Hasan Erdem´in göreve başlamasından sonra her yıl dört şube açılacağı, gelen yoğun nakiller de hesaplanarak okulun fiziksel yapısının zaman içinde yetersiz kalacağı görülmüş ve ek bina inşaatına başlanmıştır. Okul Müdürlüğü, Okul Aile Birliği ve Okul Koruma Derneği´nin dayanışması ve büyük katkılarıyla "Devlet-Vatandaş işbirliği" sağlanmış ve ana binanın doğusunda 700 metrekarealan üzerine ek bina inşaatına başlanmıştır. 1996 yılına kadar ek binanın 700 metrekarelik yemekhane bölümü ile birinci ve ikinci kattaki 16 derslik, kütüphane, öğretmen odası ve idari odalar hizmete girmiştir. Bu dönem içinde okul hızla büyümüş elliye varan öğretmen ve bine yakın öğrenci sayısına ulaşılmıştır. 

Okul bahçesinin yetersizliği göz önüne alınarak imar alanında çocuk parkı olarak ayrılan ana binanın batısındaki 2400 metrekarelik alanın okul bahçesine dönüştürülmesi Sayın Cemal Tugayoğlu´ nun da katkılarıyla sağlanmıştır. 1996´da okul bahçesinin güney kısmına 500 öğrencilik tribün yapılmıştır. Okulun yeşil bir görünüme kavuşması için ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak okul bahçesi ağaçlandırılmıştır.

Temmuz 1996´da Sayın Hasan Erdem´in kendi isteği ile emekliye ayrılmasından sonra Müdür Yardımcısı Sayın Fatih Demirci vekâleten müdürlük görevini sürdürmüştür. Bu dönem içinde okulun fiziki eksikleri giderilmeye çalışılmıştır. Okul bahçesinin ve spor alanlarının yeniden başlanılmış ve 3 basketbol, 2 voleybol, iki hentbol sahası öğrencilerin kullanımına açılmıştır. Şubat 1997´de daha önce İnönü İlköğretim Okulu Müdürlüğü görevini yürüten Sayın Doğan Özkara asaleten okul müdürü olarak göreve başlamıştır. Bu dönemde ek binanın son katı hizmete açılmış, ek binanın eksiklikleri giderilerek Biyoloji, Fizik, Kimya Laboratuarlarının faaliyete geçirilmesi sağlanmıştır.1997 yılında ek binanın kuzeyinde yüz metrekare alan üzerine spor odası, kız erkek soyunma odaları yaptırılarak kullanıma açılmıştır. Yine bu dönemde okulun giriş kapısı ve danışma kulübesi Murat paşa Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenerek hizmete sokulmuştur. Okul Aile Birliği ve Okul Koruma Derneği´nin katkılarıyla 1997 öğretim yılı başında yeniden tefriş edilen öğretmenler odası hizmete açılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.12.2012 - Güncelleme: 29.10.2018 01:57 - Görüntülenme: 4986
  Beğen | 4  kişi beğendi